0786.461.594  |  Inregistrare  |  Acces Cont  |  Istoric Comenzi  |  Ajutor  |  Contact

  
  
  
  

Tehnologii Petzl

Reactive Lighting Technology– consta in optimizarea intensitatii fasciculului in functie de factorii de lumina externi. Prin integrarea unui senzor de lumina, reglajele manuale sunt reduse semnificativ, promovandu-se conceptul “hands-free”. Aceasta tehnologie inovativa a fost integrata la lanternele care dispun de baterie reincarcabila si sunt proiectate pentru uz intensiv. Deasemenea, durata de functionare creste considerabil, iar modul de utilizare al bateriei este mult mai eficient.


Constant Lighting
- multe lanterne Petzl utilizeaza aceasta tehnologie, prin intermediul careia, puterea fasciculului luminos ramane constanta pana la epuizarea aproape completa a bateriilor. In acest moment, rezerva de putere ramasa asigura o lumina slaba timp de mai multe ore, timp in care puteti finaliza activitatea in care sunteti implicati. Fata de lanternele cu tehnologia Standard Lighting, timpul de functionare la nivel constant este mai redus, dar beneficiaza de rezerva suplimentara de iluminare pentru tmp indelungat.


Standard Lighting - reprezinta compromisul ideal intre modul de iluminare puternic si perioada de functionare. Luminozitatea scade treptat, in acelasi ritm cu sursa de energie oferita de baterii. Lanterna ofera un fascicul foarte puternic in primele minute de functionare, apoi scade treptat, pe masura trecerii timpului. Petzl a implementat aceasta tehnologie la un numar limitat de lanterne.


Tipuri de fascicule luminoase
- tipul fasciculului reprezinta un factor cheie in decizia de achzitionare a lanternelor. Studiati acest aspect inainte de a cumpara o lanterna Petzl. De exemplu, o lanterna ce emite un fascicul larg (flood) nu este potrivita pentru o iluminare la distanta in zonele montane, iar un fascicul concentrat (focused) nu se preteaza pentru iluminatul de proximitate sau citirea unei harti, de exemplu. Este motivul pentru care Petzl pune la dispozitie lanterne cu moduri variate de iluminare, adecvate diverselor activitati practicate.

Tipuri de activitati in functie de forma fasciculului:

- Raza larga (Wide Beam): calatorii, camping, activitati gospodaresti, citit, reparatii etc.

- Raza mixa (Flood + Focused): drumetii montane, hiking, treking, alpinism, speologie etc.

- Raza focusata (Focused Beam): expeditii, alergari pe trasee, orientare turistica, mountain biking, ski back-country etc.


Software OS by Petzl
- este disponibil pentru modelele Nao, Tikka R+ si Tikka RXP si permite customizarea performantelor lanternei in functie de nevoile de iluminare. Se pot efectua modifcari asupra setarilor din fabrica a modurilor Constant Lighting si Reactive Lighting, pentru adaptarea in functie de activitatea desfasurata. Urmatoarele configuratii pot fi setate prin conectarea lanternei cu cablu USB la calculator: luminozitatea, timpul de functionare, distanta de iluminare, puterea minima in modul Reactive Lighting, crearea a 5 nivele de iluminare pentru lanterna Petzl Nao, 3 pentru Tikka R+ si Tikka RXP.

  
  

  

Filtreaza dupa brand