0786.461.594  |  Inregistrare  |  Acces Cont  |  Istoric Comenzi  |  Ajutor  |  Contact

  
  
  
  
 Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge

  • Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge
  • Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge
  • Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge
  • Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge
  • Poze Kit constructie Aedes Ars Stonehenge
   
 
Pin It


Kit constructie Aedes Ars Stonehenge

SKU: 1268

Pret: 210 RON

Pretul include taxa TVA de 19%, Comenzile ce depasesc 199 lei beneficiaza de transport GRATUIT!

Kit constructie Aedes Ars Stonehenge


Cu siguranta, toata lumea a auzit de Stonehenge. Dar cine a auzit de Stonehenge creat de Aedes Ars? Este unul dintre cele mai captivante jocuri de constructie si, in egala masura, printre cele mai relaxante jucarii educative.

Scurt istoric

Amesbury - Anglia - 2500 BC

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute si misterioase monumente preistorice din lume, fiind un complex megalitic format din bucati gigantice de piatra (menhire) dispuse vertical si circular, construit, se pare, in jurul anului 2500 BC.

Aceasta arhitectura fascinanta de pietre de culoare albastruie, santuri, bucati de gresie, gropi sau bancuri de pamant ori nisip sau chiar stalpi de lemn (intr-o etapa initiala) a trecut, potrivit arheologilor, prin trei etape de constructie pana a ajunge la forma in care se pastreaza astazi, insa misterul semnificatiei sale sau al modului in care a fost construit ori transportate blocurile de piatra nu a fost deslusit.

S-a sustinut in decursul timpului ca Stonehenge ar fi un loc de ingropaciune, un faimos crematoriu neolitic, un lacas de cult celtic, un templu al Soarelui sau al Lunii ori un calendar astronomic, un oras al stramosilor morti sau un centru de tamaduire ori un altar de sacrificiu. Iar atunci cand dovezile stiintifice si interpretarile logice nu au mai multumit, imaginatia oamenilor nu a mai avut limite.

Astfel, in secolul al XII-lea d.Hr., Geoffrey of Monmouth, autorul lucrarii History of the Kings of Britain, a sustinut ca vrajitorul Merlin insusi ar fi poruncit ca Stonehenge sa fie ,,mutat” tocmai din Irlanda si ,,adus” pe Campia Salisbury in amintirea sutelor de britoni ucisi miseleste de saxoni pe Campia de la Salisbury, bazandu-se pe o poveste mai veche scrisa chiar de unchiul Regelui Arthur.

Chiar daca nu veti afla poate niciodata daca druizii sau alti stramosi ai acestora au fost adevaratii arhitecti ai acestui ansamblu, acum aveti ocazia sa fiti voi insiva mini-constructorii acestui enigmatic monument.


Caracteristici:

- numar aproximativ de piese: 121;

- scara: 1/135;

- grad de dificultate: 4/10;

- dimensiuni (mm): 280 x 280 x 70;


Atentie! Nerecomandat copiilor sub 5 ani. Contine piese mici.


 


Detalii produs


Categorie: Jocuri, Jucarii

Producator: Aedes Ars

Jucarii: Constructie

Cod produs (SKU): 1268Produse similare